Tandblekningsgel – Vi hjälper dig hitta bästa blekgelen

Tandblekningsgel är det som faktiskt gör tänderna vita i ett tandblekningskit. Om du redan har tandskenor räcker det att beställa enbart tandblekningsgelen när det är dags att bleka tänderna. 

Så vad är egentligen tandblekningsgel

Vi reder ut…

Tandblekningsgel kan köpas hos tandläkaren, men många tandläkare kommer endast att sälja tandblekningsgel till kunder som redan har köpt tandblekningsskenor där. Om du köpte din skena på Internet brukar det blir enklast att även köpa tandblekningsgelen på nätet.

Det är viktigt att se till att din tandskenan verkligen är formad efter dina tänder och skärs runt tandlinjen så ingen del av skenan går in över tandköttet. Även det mildaste tandblekmedlet kan irritera tandköttet om de lämnas på tillräckligt länge. 

Även om de flesta av de nyare märkena av tandblekmedel är koncentrerade och kräver bara ett par timmars blekning varje dag, kan vissa tandblekningsgels behöva bäras över en natt. Om tandköttet exponeras för blekmedlet för länge, kan man få småskador på tandköttet. De läker dock när du avslutat behandlingen.

När du väljer tandblekningsgel är det viktigt att uppmärksamma den procentsats som anges på tuben. En optimal andel är 16 procent. Några tandblekningsmedel kommer så lågt som 10 procent. 

Sådana blekningsmedel tar oftast mycket längre tid för att bleka tänderna. Och tvärtom, blekmedel som har en koncetration uppåt 20 procent eller till och med högre är mycket starka och kan orsaka ilningar i tänderna om man inte är försiktig.

Vissa tycker om att bleka en tandrad först och sedan den andra. På detta sätt de kan jämföra färgen på varje tandrad för att bättre se resultatet. Att bleka båda tandraderna samtidigt är naturligtvis också ett alternativ. Hursomhelst, om du har tillräckligt blekmedel för varje tand och du använder skenan så länge som rekommenderas kommer du ha ett vitare och ljusare leende, förutsatt att tandblekningsgelen du köper är en testad produkt som rekommenderas av andra.